2009-05-29 17:02:46• hírek • Parajdi Andrea

Támogatják a rendezvényeket

Kulturális és sporttevékenységekre, illetve egyéb rendezvények megszervezésére osztott le támogatást pénteki ülésén a Szatmár Megyei Tanács. Többek között az augusztusban megszervezésre kerülő Partiumi Magyar Napok szervezői is időben megkapják a Megyei Tanács támogatását.

A Megyei Tanács május 29-i soros ülésén többségében költségvetést érintő határozati pontok szerepeltek napirenden. A beruházások önrészbiztosítására félretett forgótőkéből - amelyet minden uniós pénzeket nyert Önkormányzatnak ki kell fizetnie, ám később visszaigényelheti az összeget - ezúttal Vámfalunak és Avasújvárosnak volt szüksége támogatásra.

Ezek mellett 172 ezer lejt arra utalnak ki, hogy a megyében dolgozó 319 harangozónak és kántornak biztosítani tudják egy hónapra a járulékos költségeit, illetve a nettó fizetésük 50%-át. Csehi Árpád, tanácselnök elmondta bíznak benne, hogy érkezik majd költségvetés-kiegészítés, hogy ezeket az állásokat ne kelljen felszámolni.

Továbbá a Megyei Sportigazgatóságon és a Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző Központon keresztül is osztottak le különböző összegeket. Többek között támogatást kapott a Megyei Labdarúgó Szövetség és a bronzérmes VSK női kosárlabdacsapata is.

Húszezer lejt különítettek el az Identitas Alapítványnak, a Partiumi Magyar Napok megszervezésére, 4500 lejt a Madisz táboraira, 3000 lejt a Tasnádi Svábnapokra, 6000 lejt a Nagykárolyi Művelődési Ház egyik rendezvényére, 3000 lejt a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjainak különböző versenyekre való utaztatási költségeinek fedezésére, 7000 lejt az EMKE által júniusban megrendezésre kerülő Móricz Zsigmond emlékünnepségre, 5400 lejt a Hadadi Margaréta Néptánccsoport számára, 3000 lejt a nagykárolyi Kalazanczi Szent József Római Katolikus Teológiai Líceumnak, valamint támogatták 3000 lejjel a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont által megszervezett Hám János Napokat.

A pénteki tanácsülésen közel 400 ezer lejt osztottak szét különböző kulturális és sporttevékenységekre.


A pénteki tanácsülésen közel 400 ezer lejt osztottak szét különböző kulturális és sporttevékenységekre.
A Megyei Tanács május 29-i soros ülésén többségében költségvetést érintő határozati pontok szerepeltek napirenden


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: